Kleenairs luftrenare mot damm
- effektiva lösningar för ren luft

Att installera en luftrenare mot damm är en viktig åtgärd för att förbättra luftkvaliteten i hemmet. Genom att använda teknik som HEPA-filtrering, aktiv kol och jonisering hjälper luftrenaren till att motverka kvalster genom att fånga upp damm och andra allergener från luften.

Bekämpa damm effektivt med Kleenairs luftrenare mot damm och kvalster

Att installera en luftrenare mot damm är en viktig åtgärd för att förbättra luftkvaliteten i hemmet. Genom att använda teknik som HEPA-filtrering, aktiv kol och jonisering hjälper luftrenaren till att motverka kvalster genom att fånga upp damm och andra allergener från luften. Om du upplever problem med damm i luften hemma eller ofta har förkylningssymptom så kan en luftrenare göra underverk. Kika på våra produkter nedan eller läs vidare för att få svar på specifika frågor kring hur en luftrenare mot damm hjälper mot specifika problem som kan uppstå när luften du andas är smutsig.

luftrenare damm

Vårt sortiment av luftrenare mot damm för en renare inomhusmiljö

Få en renare och friskare inomhusmiljö med en luftrenare mot damm

Upplever du ofta förkylningsliknande symptom såsom rinnande snuva, kliande ögon och hosta? Då kan det vara en bra idé att installera en luftrenare mot damm som effektivt hjälper till fånga upp damm och andra föroreningar som finns i hemmet och som kan orsaka allergi. En luftrenare mot damm förbättrar luften inomhus genom att fånga upp dammpartiklar och andra luftföroreningar i hemmet. Istället för att dammet lägger sig på ytor och golv fångas det upp av ett filter som förhindrar att de skadliga partiklarna frigörs i hemmet. Som resultat får ni snabbt och enkelt en ren och frisk miljö där hela familjen trivs. Läs mer om hur en luftrenare mot damm kan hjälpa er att skapa en behaglig luft i hemmet och vad ni bör ni bör tänka på innan ni bestämmer er för vilken luftrenare som passar er bäst.

Luftrenare damm

Motverka damm med en luftrenare

En luftrenare kan effektivt hjälpa till att motverka damm i hemmet. Detta är speciellt viktigt för dig som ofta besväras av allergiproblem från husdammskvalster. Dammallergi är mycket vanligt och ger förkylningsliknande symptom såsom rinnande ögon, hosta och snuva. Dammallergi är egentligen en allergi mot husdammskvalster, vilket är ett litet spindeldjur som lever i våra hem. Deras avföring utlöser en särskild enzym som kan ge upphov till allergibesvär hos en del människor. Dessa enzymer sprider sig snabbt via dammpartiklar som finns i luften.

Tack vare luftrenarens effektiva filtrering fångas dammet upp innan det hinner lägga sig på golv eller andra ytor. Istället tas dammet upp av ett filter som finns inne i luftrengöraren. Filtret förhindrar att partiklarna frigörs i luften och du får på så vis en hälsosammare luft med mindre damm.

Även fast en luftrenare inte helt kan motverka damm är det ett perfekt komplement till regelbunden städning då det minskar antalet dammpartiklar, bakterier, mögel och andra föroreningar som finns i luften.

Vad är en luftrenare?

En luftrenare mot kvalster är precis som det låter – en maskin som renar luften inomhus och samlar upp damm som innehåller kvalster. Om du besväras av dammallergi eller om du vill minska mängden av föroreningar i hemmet gör du rätt i att installera en luftrenare mot damm.
Den rengör luften i hemmet genom att suga upp luften som sedan passerar genom ett filter. Filtret fångar upp små partiklar, allergener och andra luftföroreningar. Efter att luften filtreras skickas den rena luften tillbaka ut i rummet – självklart utan de skadliga partiklarna.

luftrenare damm

Luftrenare mot kvalster

Om du lider av dammallergi kan det vara så att du är extra känslig mot kvalster som finns i hemmet. Kvalster är små spindelliknande djur som lever i hemtextilier såsom madrasser, soffor, sängkläder och mattor. De lever i cirka 3 månader och livnär sig på hudrester och hudflagnor från djur och människor. Kvalster trivs bra i miljöer med en temperatur mellan 25-30 grader och med en luftfuktighet mellan 60-80%. Sovrummet är den plats där kvalster trivs som bäst eftersom våra sängar ger kvalsterna den perfekta miljön för att trivas och föröka sig.

 

Idag finns det ungefär 1 miljoner olika kvalster. Husdammskvalster är de vanligaste kvalsterna som vi människor kommer i kontakt med eftersom de finns i de flesta hem. Kvalster är helt ofarliga och kan inte skada människor. Du kan inte se dem med blotta ögat, men det finns vanligtvis flera miljoner kvalster i varje hem. Kvalster sprider sig genom att lägga ägg i möbler och textiler som sedan sprids vidare genom luft och damm. Hos en del människor kan kvalster framkalla allergiliknande symptom. Det är inte kvalsterna i sig som orsakar dessa besvär, utan enzymer från avföringen. En luftrenare mot kvalster hjälper till att fånga upp avföringen som orsakar allergiproblem och du kan på så vis njuta av en mycket bättre luft i hemmet. Luftrenaren hjälper även till att minska spridningen av kvalster genom att fånga upp ägg som transporteras via luften.

luftrenare damm

Luftrenare för byggdamm och industri

En luftrenare för byggdamm och industri hjälper till att fånga upp både stora och små dammpartiklar från luften. Som resultat får ni en mer hälsosam arbetsmiljö där utrustning, maskiner och processer skyddas från luftburna partiklar. Dessutom fångar luftrenaren upp obehagliga odörer, svetsrök, ångor och bidrar generellt till en hälsosammare luftkvalitet. Vid industriella arbetsplatser kan personalen utsättas för hälsofarliga partiklar och föroreningar vilket skapar en farlig och otrygg arbetsmiljö.

 

Med en effektiv och industritålig luftrenare fångas både byggdamm, metallstoft, skadliga röker och små dammpartiklar upp av ett filter. En ren luft skapar en optimal miljö för anställda där även maskiner och utrustning skyddas från skadliga partiklar. Dessutom minskar behovet att uppvärmning då lokalerna får en mycket bättre luftcirkulation där det blir svårare för damm och andra partiklar att ansamlas. Luftrengörare är även effektiva för att reducera och bekämpa obehagliga odörer och dofter i industriella lokaler.

luftrenare damm

Luftrenare från Kleenair

Luftrenare för din situation. Hos Kleenair hittar ni luftrenare som hjälper till att skapa en bättre inomhusmiljö för hela familjen. Luftrenare från Kleenair hjälper till att ta bort virus, allergener och skadliga föroreningar från luften på ett snabbt och effektivt sätt. 

Tack vare de innovativa och effektiva HEPA-filtren kan 99,97% av alla små partiklar såsom pollen, damm och andra luftföroreningar filtreras bort från luften. Vill du samtidigt bekämpa dofter och odörer erbjuder Kleeinair luftrengörare som är speciellt utrustade med ett aktivt kolfilter. Aktivt kolfilter är extra effektivt mot odörer och kan till exempel behandla lukter som tobaksrök, matos, djurlukt och mycket annat. En luftrenare underlättar enormt för dem som upplever damm- och pollenallergier, då dessa partiklar filtreras bort från luften. En luftrenare kan även oskadliggöra virus och bakterier, som tas med utifrån in till hemmet. 

Om ni vill ha en bättre inomhusmiljö och vill minska uppkomsten av bakterier, damm och kvalster, bör ni komplettera med en luftrenare från Kleenair som filtrerar bort 99,97% av små partiklar och allergener.

Din varukorg är tom. Lägg till produkter för att gå vidare.