Luftrenare allergi

Luftrenare mot allergi

För dig som lever med allergi är det extra viktigt att tänka på din inomhusluft. Våra luftrenare från Kleenair hjälper dig som lider av pälsdjursallergi, astma, pollen och mycket mer. Upptäck våra luftrenare anpassade för allergiker.

Våra produkter

Fler produkter

Luftrenare för kattallergi och pälsdjur

En luftrenare från Kleenair kan vara en effektiv lösning för dig som lider av kattallergi eller andra pälsdjursallergier. En luftrenare för kattallergi kan hjälpa till att minska mängden allergener som finns i inomhusluften, inklusive de som kommer från katt- och andra pälsdjur samt från pollenallergi.

De luftrenare som är speciellt designade för att ta bort allergener från inomhusluften kallas ofta för “luftrenare för allergier”. Dessa luftrenare är byggda för att filtrera ut små partiklar och allergener från luften, inklusive kattallergener som döda hudceller, urin och saliv.

Kvalster är små djur som finns i hemmet och som du inte kan se med blotta ögat. De är vanligt förekommande i sovrummet och i soffan, men kvalster kan även finnas i kläder och i andra hemtextiler. För de flesta är kvalster helt ofarliga, men kan orsaka allergiproblem för de som är extra känsliga eller för de som har astmaproblem.

Kvalster lever i några månader och lägger under sin livstid flera hundra ägg, vilket gör att de snabbt förökar sig och sprider sig i hemmet. Kvalsterna lever på döda hudceller från vår kropp och kan överleva under en längre period i mörka garderober med hög luftfuktighet.

En av de vanligaste typerna av luftrenare som används för att minska allergener i luften är en HEPA-luftrenare. HEPA står för High Efficiency Particulate Air, och dessa luftrenare är designade för att filtrera ut små partiklar från luften, inklusive allergener från katter och andra pälsdjur.

Utöver HEPA-luftrenare finns det också andra typer av luftrenare som är mycket effektiva för att minska allergener från katter och andra pälsdjur i luften. Till exempel kan en aktivt kol-luftrenare hjälpa till att ta bort lukter från husdjur, vilket kan vara särskilt användbart om du lider av kattallergi- och andra pälsdjursallergier.

Så fungerar en luftrenare för pälsallergiker från Kleenair

För dig som är pälsallergiker kan en Kleenair luftrenare vara en mycket bra investering. En luftrenare för pälsdjursallergier fungerar på så sätt att den dra in luften i rummet och filtrera ut allergener och partiklar som kan orsaka allergiska reaktioner. Luftrenaren drar in luften genom ett filter eller flera filter, som sedan fångar upp och tar bort allergenerna från luften.

De flesta luftrenare för pälsdjursallergier använder en eller flera av följande filtertyper:

 • HEPA-filter: HEPA-filter är mycket effektiva när det gäller att filtrera bort små partiklar, inklusive allergener som kommer från pälsdjur. Dessa filter kan fånga upp allergener som är så små som 0,3 mikrometer.
 • Aktivt kolfilter: Aktivt kolfilter är effektiva för att ta bort lukter och gaser, inklusive lukter från pälsdjur.
 • UV-ljus: UV-ljus kan användas för att döda bakterier och virus som kan finnas i luften och som kan orsaka allergiska reaktioner.

För att en luftrenare ska vara effektiv för att ta bort allergener från pälsdjur behöver den ha tillräcklig styrka för att filtrera bort de allergener som finns i rummet. Det är därför viktigt att välja en luftrenare som är tillräckligt stor för rummet den ska användas i.

En annan faktor att tänka på är underhåll av din luftrenar från Kleenair. För att en luftrenare ska fortsätta att vara effektiv behöver den rengöras och byta filter regelbundet. Hur ofta luftrenaren behöver underhåll beror på modellen och användningsområdet, men generellt sett behöver de flesta luftrenare rengöras och byta filter varje 6-12 månader.

Fördelar med luftrenare för astmatiker och de med allergier

En luftrenare kan ha flera fördelar för personer som lider av astma och andra allergier:

 • Minskar allergener och irriterande partiklar: En luftrenare kan hjälpa till att minska mängden allergener och irriterande partiklar som finns i inomhusluften, såsom damm, pollen, och husdjursallergener. Detta kan bidra till att minska frekvensen och svårighetsgraden av astmaattacker.
 • Tar bort luftburna föroreningar: Luftrenare kan filtrera bort luftburna föroreningar som rök, avgaser och damm. Detta kan vara särskilt viktigt för personer som bor i städer eller områden med hög luftförorening.
 • Förbättrar inomhusluftkvaliteten: Luftrenare kan hjälpa till att förbättra inomhusluftkvaliteten genom att minska föroreningar och allergener, vilket kan leda till en hälsosammare och mer bekväm inomhusmiljö.
 • Ger lindring för astmasymptom: För personer med astma kan en luftrenare ge lindring för symtom som hosta, andningssvårigheter och trängningar i bröstet. Genom att ta bort irriterande partiklar från luften kan en luftrenare bidra till att minska frekvensen och svårighetsgraden av astmaattacker.
 • Ökar sömnkvaliteten: En luftrenare kan också bidra till att förbättra sömnkvaliteten genom att minska störningar från allergener och irriterande partiklar i luften, vilket kan hjälpa personer med astma att sova bättre på natten.

Det är viktigt att välja en luftrenare som passar dina behov och som är tillräckligt kraftfull för att hantera storleken på det område du vill använda den i. Du bör också överväga att välja en luftrenare som är enkel att rengöra och underhålla, eftersom regelbunden rengöring kan hjälpa till att säkerställa att luftrenaren fortsätter att fungera effektivt över tid. Hos oss på Kleenair hittar du flera olika luftrenare så att du kan välja en som passar dig och dina behov.

Luftrenare mot damm och mögel för dig med allergi

Att köpa en luftrenare mot damm och mögel kan vara en klok investering som kan hjälpa dig att få en fräschare luft i hemmet. En luftrenare är effektivt mot damm och mögel och fungerar genom att filtrera luften och avlägsna partiklar som kan orsaka allergiska reaktioner. Luftrenare har filter som fångar in damm, pollen, mögelsporer och andra partiklar som flyter i luften.

Kleenairs luftrenare med HEPA-filter är särskilt effektiva för att avlägsna små partiklar som kan vara svåra att fånga, till exempel mögelsporer.

Luftrenare kan också använda UV-ljus teknik som dödar mögelsporer genom att skada deras DNA-strukturer. Luftrenare med aktivt kolfilter kan användas för att ta bort lukt från mögel och andra källor. Aktivt kolfilter fungerar genom att absorbera gaser och kemikalier från luften, vilket kan minska dålig lukt orsakad av mögel.

Reglering av luftfuktigheten är också viktig för att minska tillväxten av mögel. Luftrenare med inbyggda luftfuktare kan minska mängden damm och mögel i inomhusmiljön. En torr luft kan bidra till att sprida damm och mögelsporer, medan hög luftfuktighet kan förhindra att de sprids och minska risken för allergiska reaktioner.

Vad kostar en luftrenare från Kleenair?

Priset på en luftrenare för allergier från oss på Kleenair kan variera beroende på olika faktorer, till exempel storlek, filtertyp och varumärke. Luftrenare med mer avancerad teknik och funktioner kan vara dyrare än enkla modeller med grundläggande filter.

Generellt kan priset på en luftrenare för allergier variera från ca 1500 kronor till flera 10.000 kronor. En grundläggande modell med HEPA-filter ligger lite lägre i pris, medan en luftrenare med avancerad teknik som UV-ljus och aktivt kolfilter kostar betydligt mer.

Det är också viktigt att tänka på kostnaden för att underhålla luftrenaren, inklusive att byta ut filter regelbundet.

Välj rätt luftrenare för dina behov

Priset på en luftrenare för allergier från oss på Kleenair kan variera beroende på olika faktorer, till exempel storlek, filtertyp och varumärke. Luftrenare med mer avancerad teknik och funktioner kan vara dyrare än enkla modeller med grundläggande filter.

Generellt kan priset på en luftrenare för allergier variera från ca 1500 kronor till flera 10.000 kronor. En grundläggande modell med HEPA-filter ligger lite lägre i pris, medan en luftrenare med avancerad teknik som UV-ljus och aktivt kolfilter kostar betydligt mer.

Det är också viktigt att tänka på kostnaden för att underhålla luftrenaren, inklusive att byta ut filter regelbundet.

Välj rätt luftrenare för dina behov

Det är viktigt att välja rätt luftrenare för dina behov för att säkerställa effektivitet, kostnadseffektivitet, komfort och hälsa. Hos oss på Kleenair kan du hitta flera olika luftrenare och därmed välja en luftrenare som passar dina behov och budget kan du säkerställa att du får maximal nytta av ditt köp.

När man väljer en luftrenare är det viktigt att ta hänsyn till olika faktorer för att hitta en som passar dina behov och budget. Här är några faktorer att överväga:

 1. Typ av filter: Välj en luftrenare med rätt typ av filter för att avlägsna de partiklar som orsakar dina allergiska reaktioner. Till exempel är HEPA-filter effektiva för att avlägsna pollen, damm och andra små partiklar från luften.
 2. Storlek: Välj en luftrenare från Kleenair som är tillräckligt stor för att täcka det område där du ska använda den. Luftrenare med högre CADR-värden (Clean Air Delivery Rate) är mer effektiva för att rena större områden.
 3. Underhåll: Hos oss på Kleenair hittar du luftrenare med filter till bra priser som är enkla att underhålla. Möjligheten att underhålla luftrenaren enkelt och regelbundet är ett sätt att säkerställa dess effektivitet.
 4. Buller: Kleenairs luftrenare är tysta nog för att inte störa din dagliga rutin eller sömn.
 5. Energianvändning: Alla luftrenare från Kleenair är energieffektiva och har en låg strömförbrukning.
 6. Pris: Hos oss på Kleenair hittar du luftrenare i flera olika prisklasser, därmed kan alla hitta något som passar deras budget och behov.
 7. Funktioner: Välj en luftrenare med funktioner som passar dina behov. Till exempel kan vissa luftrenare ha funktioner som automatisk inställning eller timer.

Det är även viktigt att ta hänsyn till faktorer som filtertyp, storlek, underhåll, buller, energianvändning, varumärke, pris och funktioner när du väljer en luftrenare mot allergi från oss på Kleenair.

Placering av din luftrenare

Något annat som är viktigt att tänka på när du har investerat i en luftrenare är var du ska placera den. Med rätt placering så ökar du luftrenarens effektivitet och det kommer även hjälpa dig med allergi att få ett bättre resultat.

Hos oss på Kleenair hittar du luftrenare i flera olika storlekar så att du enkelt kan hitta en som passar dig och din bostad. Vi på Kleenair rekommenderar att du placerar din luftrenare i det rum där personerna med allergi befinner sig mest, det är där den kommer göra mest nytta.

Om du har en bostad av mindre storlek och med små rum så kan det vara klokt att välja en Kleenair luftrenare av mindre storlek. Har du däremot en bostad med stora öppna rum kan du med fördel välja en större luftrenare för allergi.

Något som är värt att ha i åtanke innan man köper en luftrenare är dock att en mindre maskin renar även mindre luft per timme och vice versa. Vi på Kleenair rekommenderar att du som vill ha en mindre luftrenare väljer en som använder sig av en annan teknik än just filter. Detta kan vara maskiner som använder sig av elektrostatisk rening eller jonisering istället.

Din varukorg är tom. Lägg till produkter för att gå vidare.